Lars Klein

Роден в Дортмунд, Lars Klein се увлича по електронната музика след като чува плочи на Jean-Michelle Jarre. В началото на 90-те получава първите си покани за диджей гигове, което поставя началото на музикалната му кариера. През 1994 Lars Klein събира техника за първото си студио и веднага започва да се труди упорито за да подобри уменията си на продуцент. През декември 1995 постига голям напредък в кариерата си, когато е поканен на голямо турне в балтийските страни и Германия. Комбинацията от безупречен микс и иновативен избор на парчета го прави чудесен диджей, които умее да забавлява хората.

През 1999 започва да работи в магазин за плочи в Дортмунд. Това води до среща с тогавашния шеф на Fine Audio Recordings и Compressed Records - Michael Burkat - който е впечатлен от неговите демо парчета. Крайният резултат е издаването на първата му плоча за Compressed Records през септември 1999. През годините следват издания за Fine Audio, Planet Rhythm, Primate, Highland Beats, Bound, Patterns, Touch Tone и много други лейбъли... Към днешна дата цялата му дискография наброява повече от 60 авторски плочи и ремикси, повечето от които редовно се въртят от диджеи от ранга на Rush и Chris Liebing.

Lars Klein продължава да получава постоянни покани за участия в Германия и цяла Европа, а напоследък покорява и Азия. През март 2004 стартира и собствения си лейбъл LK Records, където освен авторски парчета издава и артистите, които харесва.

Коментари

коментари от Disqus