Проект Animalia - симбиоза на акварел и бронз в природата

Можем ли да търсим някаква връзка между научната илюстрация и малката пластика? Има ли място реалистичното изкуство в дигитализираното ни ежедневие? Това са само част от въпросите, които си задават илюстраторът Милена Радева и скулпторът Илия Бояров, в резултат на което се ражда необичайният им проект Animalia.

Идеята за подобна симбиоза беше представена за първи път в края на миналата година в столицата и предизвика широк кръг от посетители да се вгледат в "чистото възприятие на красотата около нас". "Решихме да представим този своеобразен диалог между акварел и бронз и в други градове в страната, защото вярваме, че странната на пръв поглед връзка между илюстрацията в по-голям от стандартния размер и реалистичната скулптура в малък мащаб ще предложи на всеки посетител да открие нещо специално за себе си", споделя Милена.

Авторите канят всички да се включат в диалога Animalia, като разгледат с лупа в ръка 25 научни илюстрации и 22 скулптури на редица познати, но представени по непознат начин животни в Екомузей Русе от 2 април до 6 май 2015 г. Всички посетители ще имат възможност и да спечелят уникална творба от авторите, като се включат в конкурса на Animalia за най-креативно селфи.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 2 април, четвъртък, от 17:30 часа. Вход свободен.

Animalia се организира с любезната подкрепа на Община Русе, Винпром Русе, Институтът по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, ARUNA PR Advisory и в медийно партньорство с MIKA - онлайн списанието за музика, култура и лайфстайл, и месечното издание за политическа култура A-Specto.

Коментари

коментари от Disqus