Carl Cox @ Metropolis Birthday

Най-любимият диджей на планетата Карл Кокс се завръща в България специално за рождения ден на Метрополис

Истинската Страстна седмица настъпи и за почитателите на електронната музика в България. Виновници за масовата истерия, която ги обхвана по-бързо и от свински грип са две имена, които и в национален, и в световен мащаб са символ на мега успешни партита – Метрополис и Карл Кокс. На 17 април родното електронно движение прокарало и осъществило първо идеята за масово парти с международен гост диджей преди цели 14 години ще посрещне рождения си ден в Зимния Дворец на Спорта в София с подобаващо празненство. Думите са меко казано недостатъчни или напълно излишни, за да опишат личността на скъпия гост на първото за 2010 година парти на Метрополис. Може би е достатъчно да кажем само, че при споменаването му отпадат всички спорове между почитателите на хаус и техно музиката, а всички стилови условности биват пометени като от цунами, когато вълшебната му усмивка изгрее за пулта и омагьоса хилядите клабъри в залата.

В официaлната си група във facebook Стивън и компания тези дни буквално предизвикаха фурор сред почитателите си приканвайки ги да опишат в 3 думи Карл Кокс – крал на техното, легендарен, иноватор, незабравим, груви, култов, баща на електронната музика, утопичен, музикален Буда, непогрешимият творец на чувства…и преди да стигнем до канонизирането му ще кажем, че той е просто Карл Кокс - диджеят на всички времена. Не пестят любовта си към него и големите имена от световната денс сцена : Свен Ват, от когото тръгна името му «Шоколадовият Буда» е категоричен «Всеки обича Карл. Той не го знае, но докосва всеки с голямото си сърце». Джон Дигуийд : «Kарл носи толкова много енергия със себе си. В момента, в който публиката го види зад пулта – начина по които се движи и ритъма който носи в себе си – тълпата веднага започва да се движи в неговият ритъм и ръцете на всички са горе.»

В последното се убедихме сами на предишните му три гостувания в София – Зимният Дворец на Спорта буквално бе взривен през 2008 от емоциите и усмивките на над 7 000 танцуващи с вдигнати ръце фенове на Карл Кокс. Гостът на Метрополис е живото въплъщение на перфектния джентълмен, диджей дипломат и музикален пионер на нашето време. Той е първият, официално наречен Най-добър диджей за всички времена в класацията на Muzik Magazine и нееднократно е бил първи в класацията Топ 100 на DJ MAG и многократен носител на титлите Най-добър диджей на годината не само в родната си Англия но и в Шотландия, Ирландия, Франция и Германия. Постигнал категорични успехи не само като диджей, но и като продуцент, собственик на лейбъл, бизнесмен и мултинационален посланик на денс музиката, Kокс е водещ на едно от най-слушаните ежеседмични радио шоута GLOBAL с над 8 милионна публика в над 24 страни по света и вечe десета година е домакин на eдна от емблематичните вечери в култовия клуб Space на остров Ибиса.

За да остане и материален спомен от паметната вечер на 17 април, организаторите от Метрополис са решили да изненадат феновете си с лимитирана серия тениски с официалната визия на партито , които ще могат да бъдат закупени в събота от специален щанд в Зимния Дворец. След като всички промоционални билети бяха разграбени още през месец март, в момента в мрежата на официaлния разпространител Eventim има билети на цена 30 лв. В самата вечер, до запълване на капацитета на залата те ще струват 35 лв., а ограничените ВИП пропуски - 50 лв.

Коментари

коментари от Disqus