"Vivaldi & Piazzolla 4 you" by Quarto Quartet & Friends

На 8 октомври, от 19:30 часа в зала „България” Quarto Quartet и приятели представят „свои” сезони с програма в две части - „Четирите годишни времена” от Антонио Вивалди и премиерна версия на „Четирите годишни времена на Буенос Айрес” по Астор Пиацола, в аранжимент на Матиас Гонзалес. Подборът на тези две изключително ярки произведения, разбира се, не е случаен – музикантите отново търсят предизвикателство в единството и контраста.

Не се съмнявайте, че ще прекарате интересна вечер в залата - общото между двете заглавия в афиша ще останат всъщност само думите „четирите годишни времена”... и това, че са музикални творби от двама емблематични композитори. От гледна точка на епоха и композиторски стил двете произведения са коренно различни, но това, което ги обединява е, че темите от тези известни творби са любими на меломаните по цял свят. Освен естествената динамика при смяната на сезоните, която музикантите обещават, че ще почувствате осезаемо чрез силата на музиката, концертът ще ви впечатли с изящната красота на звуковата палитра и с разнообразието от сола в различните инструменти – със сигурност ще доловите песента на птиците, шума на пролетните бързеи, вятъра в клоните на дърветата, шепота на листата им, мощта на стихиите..., непредвидимите настроения на природата.

Специален е подборът и на състава от 15 музиканта, които ще са на сцената. Ако се вгледате в тях ще откриете познатите лица от лидерските позиции на най-добрите софийски оркестри.

„Матиас написа за концерта ни на 8 октомври версия по Пиацола, само че за цигулка, бандонеон и струнни инструменти. Сложни са партиите и на Силвет Салиева на контрабаса и Стефан Врачев на чембалото – те ще се почувстват много специални солисти. Матиас е аранжирал за нас „Четирите годишни времена” по начин, който превръща всяка част в своего рода виртуозни Кончерто гроссо, които са „attacca” от част към част.”, разказва още Иван Пенчев, лидер на Quarto Quartet. Той не пропуска да отбележи, че тази трудна програма е много скъпа, но ще звучи за публиката в зала „България” на скромни цени на билетите, единствено благодарение на Софийска филхармония.

Идеята на Иван Пенчев, Иван Въгларов, Матиас Гонзалес и компания е да поднесат на публиката необичайно настроение подбудено, както от всякога актуалната тема за смяната на сезоните, така и от смяната на стиловете – от барока, до тангото и джаза. С този концерт Quarto & Friends искат да ви подарят преживяване, което дълго ще помните.

Солисти: Иван Пенчев (цигулка), Иван Въгларов (цигулка) и Матиас Гонзалес (бандонеон), Аржентина.

Билетите са на цени от 10, 15 и 20 лева и са в продажба на билетната каса на Софийска филхармония в зала „България”.

Коментари

коментари от Disqus